Przejdź do treści
Slider1_400px
Slider2_400px
Przejdź do stopki

Jadłospis

Treść

                                                                                      O B I A D
                                                                    od 19.09.2022 – 23.09.2022

A- alergeny

PONIEDZIAŁEK: 19.09.2022

Zupa:      ziemniaczana zasmażana z natką zielonej pietruszki A: seler, mąka pszenna /zboża glutenowe/
II Danie:  
makaron gotowany spaghetti z sosem mięsno-warzywnym A: mąka pszenna /zboża glutenowe/
Kompot:
wieloowocowy

WTOREK: 20.09.2022

Zupa:      krupnik na wywarze mięsno-warzywnym z kaszą jęczmienną i natką zielonej pietruszki  
A: seler, kasza /zboża glutenowe/
II Danie:
ziemniaki, kotlet drobiowy, surówka z marchwi, jabłka i chrzanu A: masło /laktoza/, bułka tarta, mąka pszenna /zboża glutenowe/, jajka/białko/
Kompot:
wieloowocowy

ŚRODA: 21.09.2022

Zupa :     brokułowa z makaronem kokardką A: seler, śmietana /laktoza/, mąka pszenna /zboża glutenowe/
II Danie:  
ziemniaki, sznycelek drobiowo-wieprzowy, surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem A: masło /laktoza/, bułka tarta, mąka pszenna /zboża glutenowe/, jajka /białko/
Kompot:
wieloowocowy

CZWARTEK: 22.09.2022

Zupa:       ogórkowa z ryżem A: seler, śmietana /laktoza/
II Danie:   ziemniaki, pieczeń schabowa w sosie, surówka z czerwonej kapusty A: masło, śmietana /laktoza/, mąka pszenna /zboża glutenowe/
Kompot: wieloowocowy

PIĄTEK: 23.09.2022

Zupa:     pieczarkowa z makaronem zacierką i natką zielonej pietruszki A: seler, śmietana /laktoza/, mąka pszenna /zboża glutenowe/, jajka /białko/
II Danie:
naleśniki z białym serem, z dżemem, z marmoladą A: jajka/białko/, mąka pszenna /zboża glutenowe/, masło, ser biały, mleko /laktoza/
Kompot: wieloowocowy

 








                          

90099