Przejdź do treści
Slider1_400px
Slider2_400px
Przejdź do stopki

Jadłospis

Treść

                                       OBIAD od  01 – 03 Grudnia  2021

ŚRODA                01.12.2021

ZUPA:                 
ziemniaczana zasmażana
ALERGENY:         seler, mąka pszenna/zboża glutenowe/

DRUGIE DANIE:   gotowany makaron świderki z gulaszem wieprzowym, surówka z marchewki, jabłka, chrzanu
ALERGENY:         mąka pszenna/zboża glutenowe/,śmietana/laktoza/

KOMPOT:          
wieloowocowy

CZWARTEK:         02.12.2021
ZUPA:                  
pieczarkowa z ryżem
ALERGENY:          seler, śmietana/ laktoza/

DRUGIE DANIE:    ziemniaki, sznycelek  drobiowo-wieprzowy, kapusta zasmażana
ALERGENY:          masło/laktoza/, bułka tarta/zboża glutenowe/, jajka/ białko/

KOMPOT:           
wieloowocowy                   

PIĄTEK                  03.12.2021

ZUPA
:                   fasolowa z makaronem łazanki  
ALERGENY:          seler, mąka pszenna/zboża glutenowe/ 

DRUGIE DANIE:   
gotowany ryż z bitą śmietaną i truskawkami
ALERGEN:           śmietana, mleko, kefir /laktoza/  

KOMPOT:         wieloowocowy


- zupy zawierają podstawę np. grochowa – groch, ziemniaczana – ziemniaki, pieczarkowa –pieczarki
  wszystkie wywar- marchewka, pietruszka, cebula, seler ,por, zielona pietruszka, koper
- kompoty przygotowane na miejscu są słodzone w ilości nieprzekraczającej 10g cukru w 250 ml. produktu
  gotowanego do spożycia. Jadłospis zawiera alergeny.

17673